VandraDRINGSLEDER I BOHUSLÄN

Upptäck västkustens vackra natur

Tjurpannan

Tio minuter från vår anläggning ligger naturreservatet Tjurpannan. Naturreservatet är en mycket häftig plats att vandra i då området på grund av sin saknade ytterskärgård är en av de mest väderexponerade platserna på Bohusläns kust. Det oskyddade läget ihop med att området tidigare har varit en betesmark har skapat ett öppet landskap som är relativt lättströvat.

Naturreservatet har flera olika vandringsleder att ta del av och alla bjuder på otroliga utsikter av Bohusläns unika miljö. De vackra klipporna visar spår från inlandsisens framfart och flera av områdets höjder bjuder på oförglömliga vyer av horisonten.

Om vädret är något blåsigare än vad du hade tänkt dig behöver du inte oroa dig. Faktum är att du får uppleva några av de bästa vyerna just då. Vinden medför ett fantastiskt samspel mellan havet och klipporna, som lockar många besökare i hårdare väder.

För den som besöker Tjurpannan en dag med stiltje finns otroliga badmöjligheter. Innanför områdena Stora huvudet och Smugholmen hittar du långgrunda havsvikar som passar perfekt för ett dopp.

Vägbeskrivning

Sväng ut till vänster från vår parkering och följ vägen tills du kommer till kyrkan, direkt efter kyrkan sväng vänster mot Havstenssund. Följ vägen och sväng vänster när du ser skylt mot ”Saltvik” och ”Naturreservat”. Efter ca 2 km är du framme.

Mer information

För att hitta mer information om vandring eller fler vandringleder, spana in Västsveriges vandringsportal.

 

Vandring tjurpannan
Tjurpannan