Hållbarhetsklivet

Vägen till en hållbar anläggning

Vi på GrebbestadFjorden gör allt vi kan för att bli en hållbar turistanläggning och jobbar aktivt med det här året om.

Sedan 2018 har vi en solcellsanläggning på ett av taken på våra servicehus och det finns planer på att utveckla detta i framtiden. Vi har under många år varit noga med vår avfallssortering och att utbilda vår personal i hur man sorterar. Eftersom många av våra gäster är internationella finns det också tydlig information om detta uppsatt vid varje avfallsstation och i inchecknigsfoldern.

För att minska utsläpp från fordon och maskiner har det köpts in en elgolfbil som används av personalen när de åker runt på campingområdet. Det finns även gräsklippare och grästrimmrar till utlåning till våra gäster som alla är eldrivna. För att minska bilfärderna till utflykter i närområdet erbjuder vi även cykeluthyrning till alla, inte enbart våra gäster. Vi planerar även att bygga en laddningsstation för elbilar på området.

Kontinuerligt under åren har all belysning bytts ut till LED-lampor – även ute på området i till exempel gatulyckorna. I servicehusen och pensionatet har vi även bytt till vattenbesparande duschmunstycken och kranar.

Vår anläggning är öppen året runt och utanför högsäsongen sänker vi priserna och skapar erbjudande som lockar hit gäster även på lågsäsong. För att få gäster att stanna längre måste gästen boka en vistelse på minns tre nätter under högsäsong. Övrig tid på året samarbetar vi med lokala aktvitetsaktörer för väcka intresse till att besöka västkusten även under lågsäsong och på det sättet minska överturism.

För att värna om lokalsamhället begränsar vi inte de aktiviteter vi har till enbart våra gäster, utan välkomnar alla som vill delta. Vi är aktiva i lokala föreningar som arbetar med lokala samarbeten. Under påsken 2021 öppnas även en ny servicebutik i vår reception där vi planerar att samarbeta med ett lokalt bageri som bakar frallor till försäljning i butiken.

 

 

a602a6b3311ce89d org